top of page
Wat is boulderen?

Boulderen is een explosieve en spectaculaire manier van klimmen. ‘Boulder’ is Engels voor ‘rotsblok’. Boulderen is dan ook letterlijk: klimmen op een rotsblok. Omdat er in België geen rotsblokken zijn, boulderen we op artificiële klimwanden met een maximale hoogte van 4,5 meter. De klimroutes zijn puzzels die je oplost met techniek, kracht en denkwerk. Anders dan bij klimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordels nodig. Dikke valmatten onder de routes zorgen voor veiligheid. Wanneer je deze tak van de klimsport zou vergelijken met atletiek, dan zou het boulderen het koningsnummer zijn, de 100 meter sprint.

Laagdrempelig
Voor boulderen is geen klimgordel, klimpartner of klimdiploma nodig. Dit maakt de sport erg laagdrempelig. Ook beginners kunnen zich uitstekend vermaken. Het principe van boulderen is erg simpel: klimschoenen aan en je kan zo aan de slag!

Individueel en gezellig
Alleen komen is geen probleem, je hebt geen partner nodig. Of je nu in je eentje komt boulderen of met vrienden, boulderen doe je nooit alleen. Samen puzzelen op een boulder, naar elkaar kijken hoe die ander het doet en tussendoor gezellig kletsen, want je hebt ook af en toe pauze nodig. Dit maakt boulderen naast een flexibele ook een zeer sociale sport. Nakletsen aan de bar is dan ook een vaste gewoonte.

Veilig boulderen
Vier meter is best hoog en het kan een beetje spannend zijn maar de dikke valmatten van 30 cm vangen je op. De meest voorkomende blessures bij boulderen zijn vingerblessures door het te lang of te hard knijpen in grepen. Het is dan ook aan te raden om eerst goed op te warmen op makkelijke boulders. Om het boulderen voor iedereen leuk & veilig te houden moet je met een aantal zaken rekening houden. Ons personeel staat steeds ter beschikking om al je vragen te beantwoorden en lees er onze huisregels zeker ook op na.

bottom of page